ANONIEM BLOGGEN?

blog

Ik ben al een tijdje bezig met bloggen maar sinds december heb ik het weer officieel opgepakt. Ik heb besloten om het nu niet op te geven omdat ik het echt leuk vind om te doen. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat dit de enige hobby is waar ik zoveel plezier uit kan halen. Al helemaal als ik mijn statistieken bekijk van de laatste paar dagen! Maar ik struggle nog ergens mee. Benieuwd? Lees verder!


Ik kan nog niet zeggen dat ik extreem trots ben op mijn eigen stukje internet. Ik vind mijn standaard lay-out niet mooi, ik heb nog een .wordpress.com achter mijn naam staan en mijn blog voelt nog niet helemaal van mij. Ik denk dat het daar door komt. Oke, dat klinkt natuurlijk ook weer heel dramatisch. Natuurlijk ben ik trots op mijn blog en alles wat ik tot nu toe bereikt heb maar het is nog niet zo dat ik hem overal plaats. Niet veel mensen weten dus dat ik blog. Mijn ouders, broer, vriend en beste vriendin weten het nu wel. En dat voelt echt als een bevrijding. Als ik een leuke reactie krijg kan ik het nu meteen met hun delen. Nu kan ik ook advies vragen over mijn logo, de foto’s en teksten. Ik weet ook al dat ze helemaal gek van me worden omdat ik er nu de hele tijd over praat. Sorry jongens! Toch vind ik het niet fijn als ze mijn blog gaan lezen waar ik bij zit. Ik denk dat dat een stukje onzekerheid is. Ik heb dan het gevoel dat ze me in de zeik gaan nemen of me voor gek verklaren dat ik hier zoveel tijd in stop.

Sinds kort plaats ik wel de link van mijn artikelen op Twitter en staat eindelijk mijn URL in mijn Twitter beschrijving. Ook merk ik dat dit echt goed is voor mijn statistieken. Nu bereik ik natuurlijk veel meer mensen. Maar waarom vind ik dit zo moeilijk? Mensen van school volgen me en ik ben dus ‘bang’ voor hun mening. Niet per se bang maar meer van ‘wat zullen zij ervan vinden? Vinden zij het wel leuk?’. Dat is echt iets waar ik zo snel mogelijk mee moet kappen want ik doe het uiteindelijk toch voor mezelf. Als ik het leuk vind, doe ik het gewoon! Het is niet zo dat ik hiervoor anoniem blogde hoor. Mijn naam en foto’s stonden gewoon op mijn blog maar mensen in mijn omgeving wisten niet dat ik een blog had. Laatst stuurde een vriendinnetje een foto op Whatsapp dat ze op Google zocht naar ‘lang haar in laagjes’ en terecht kwam op mijn blog! Oeps, ze wist niet eens dat ik blogde.

Nu zit ik er over na te denken om een eigen domein te kopen. Ik wil het bloggen graag serieuzer nemen en ik denk ook echt dat ik een stuk trotser zal zijn op mijn eigen stukje internet zodra ik een domein heb. Nu voelt het een beetje alsof ik voor spek en bonen blog. Toen ik begon had ik namelijk bewust gekozen voor een .wordpress.com omdat ik niet wist of ik dit vol ging houden. And look where we are now! Eerste samenwerking in the pocket, lid van BlogSociety en allemaal lieve volgers en reacties. Een eigen domein staat gewoon professioneler. Het enige is dan nog wel dat ik me over mijn onzekerheid heen moet zetten. Waarom zou ik mijn favoriete hobby moeten verbergen?

Weten mensen in jouw omgeving dat je blogt? Hoe gaan zij ermee om?

Advertenties

30 thoughts on “ANONIEM BLOGGEN?

 1. Ik blog met mijn twee beste vriendinnetjes. Wij hebben er voor gekozen om het niemand te vertellen omdat wij ook een beetje bang zijn voor de reactie van anderen. Ik vind dat je artikel ontzettend motiverend is voor mensen die het zelfde probleem hebben en ik ga het onderwerp over het bekend maken van ons blog nu zeker nog een keer bespreken met mijn vriendinnen. Super leuk artikel!!

  Liefs, Kim

 2. Mensen in mijn omgeving weten allemaal dat ik blog. Maar de gedachtes die jij hebt heb ik ook! Ik herken mezelf er echt heel goed in. Fijn om te weten dat ik toch niet de enige ben, haha!

 3. Ik herken het! Eerst vond ik het ook moeilijk te delen maar ik heb alleen maar leuke reacties gekregen van mensen die het juist super tof vinden dat ik blog! Gewoon delen dus!

 4. Ik vind het ook lastig ( struggle van elke blogger denk ik ). Hoeveel feel-good artikelen ook lees, het maakt het niet makkelijker. Voor mij is het gevoel dat anderen het raar vinden en mij daardoor anders gaan zien mijn grootste reden om het een beetje geheim te houden. Het linkje staat wel in mijn Insta bio, maar ik deel nooit artikelen via FB o.i.d. Ik denk dat je het niet moet pushen. Op een gegeven moment gaat er ineens een knopje om en dan denk je: tsjaa, waarom hou ik het geheim?

  • Ja dat heb ik ook, dat ze me anders gaan zien omdat ik een blog heb. Ik wil het ook zeker niet luid en duidelijk aankondigen, met Facebook bericht en meteen al mijn artikelen delen. Een subtiel linkje in mijn Insta bio moet al duidelijk genoeg zijn, haha.

 5. Iedereen in mijn omgeving weet het. Mijn vriend wist het natuurlijk direct en mijn familie eigenlijk ook. Nu weet denk ik zo’n beetje iedereen die ik ken het en ik krijg heel vaak positieve reacties, dat is leuk hoor! 🙂

  • Ja, van mijn familie, vriend en beste vriendin krijg ik nu al superleuke reacties en ze vragen ook altijd of ik hulp nodig heb, haha. Het is heel fijn om mensen om je heen te hebben die weten waar je zoveel tijd in stopt! 🙂

 6. Ik kan me hier helemaal in vinden, het is ook spannend om mensen te vertellen dat je blogt! Bij mij weten mijn vriendinnen en klasgenoten enzo het ook niet.. Ik heb ook dat gevoel wat jij omschrijft (onzeker, wat zullen ze er van vinden)

 7. Ben ik helemaal met je eens! Het is altijd afwachten of mensen je serieus gaan nemen wanneer je vertelt dat je blogt… een eigen domein moet je zeker doen! ♥

 8. Ik snap je helemaal girl! Ook ik moet nog steeds over die drempel heen..Ik deel mijn berichten alleen op Insta en Twitter, omdat je die mensen toch niet kent en verder weg staan dan je facebook vrienden! Toch accepteren gelukkig de mensen die het dichts bij me staan het wel, zoals mijn vriend, ouders en mijn vriendinnen! Good luck x

  • Ja, dat snap ik helemaal! Op Facebook is het toch wat persoonlijker omdat je die mensen beter kent. Heel fijn dat mensen om je heen het accepteren, meid! Die mensen zijn toch het belangrijkst. x

 9. Ik snap het wel hoor… Ik maak er zelf geen geheim van dat ik blog, maar soms vertel ik het gewoon niet aan vrienden omdat ik denk dat ze het vast allemaal niet zullen begrijpen. Het is gewoon een aparte wereld waarvan heel veel mensen niet weten. Gewoon lekker door blijven gaan en een eigen domeinnaam kopen zou ik zeker aanraden. Heeft mij destijds veel geholpen!

  • Ja, het is echt een aparte wereld. Vaak heb ik ook dat ik mijn ouders er dan iets over wil vertellen maar dat ze het niet snappen. “Huh, een samenwerking? Hoe werkt dat dan?”. Fijn om te horen dat een domeinnaam je heeft geholpen! Dat ga ik ook zeker doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s